Smaak en stevigheid
Onze aardbeien groeien in kassen, plastic tunnelkassen en op stelling in de buitenlucht met daarover heen dun plastic folie als bescherming tegen neerslag. Kwekerij de Beijer teelt verschillende rassen aardbeien. De planten van alle door ons geteelde rassen kweken wij zelf.
Lees meer bij opkweek planten.
Onze keuze voor een bepaald ras wordt vooral gebaseerd op smaak en stevigheid. Vaak is het echter zo dat rassen die lekkerder smaken minder aardbeien produceren, daarnaast hebben deze aardbeien meestal een wat zachtere structuur.
Duurzaamheid
Al onze productieplanten staan in potten gevuld met een speciaal potgrondmengsel of kokosgruis. Al sinds 1986 telen we niet meer in de grond, maar op substraat. Omdat onze planten niet in de grond groeien en de aardbeien daardoor geen contact meer maken met de bodem is sindsdien het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen fors gedaald.
Bovendien worden al onze aardbeien beschermd tegen invloeden van buitenaf, zodat de voedselveiligheid optimaal wordt gewaarborgd. De planten worden van water en bemesting voorzien door ‘druppelslangetjes,’ de hoeveelheden worden daarbij zo uitgekiend dat de planten precies genoeg krijgen.